Cały spektakl kulinarny miał formę podobną do programu „Master Chef”,czyli mogliśmy podziwiać przygotowywanie wykwintnych potraw przez Panów Dariusza Bolanowskiego oraz Tomasza Binio. Obaj panowie są zawodowymi kucharzami. Cały pokaz był sponsorowany przez Pana Andrzeja Paszkota z firmy MAS ENERGY.
Menu pokazu:
- Przystawki:
- Śledzie marynowane w karmelu, podane na ziemniakach pieczonych z cebulą czerwoną glazurowaną czerwonym winem i octem balsamico,
- Śledzie podane na sposób sałatkowy z warzywami kolorowymi i sosem z dodatkiem curry,
- Ryby różne marynowane w kawałkach, podane z ziołami i warzywami w misach kamionkowych,
- Sałatka z fasoli i ogórka zielonego z sosem z wody i oliwy i kopru, dodatek do ryb marynowanych,
- Zupa "kartoflanka" z grzybów podgrzybki i suszonych prawdziwków,
- Dania Gorące:
- Panierowany sznadacz filet w cieście z kaszy gryczanej ugotowane ... smażony i pieczony,
- Ryba pieczona pod folia z cukinią, zapięta plastrem szynki parmeńskiej podana na sosie z pomarańczy i czosnku świeżego,
- Kaczka pieczona z kosztelami i żurawiną podna cząstkami jabłek na białym winie z dodatkiem "Kropli Beskidu" ala carte ......,
- Kasza jaglana płukana , cedzona , sparzona , cedzona i do gara szła ....,
- podana z ciepłą oliwą z oliwek , śliwką , rodzynką , pestką dyni prażonej polana masłem z chilli,
- FARSZYNKI - danie do prezentacji na oczach widzów,
Tomasz Binio:
Kucharz z zamiłowania i pasji , orator pokazów , prowadził pokazy dla Zrzeszeń Kółek Myśliwych łącząc tradycje , schematy i włączając nowe trendy do menu Myśliwych.
Organizator pokazów kulinarnych również dla wędkarzy , którym przekazywał nowości przyrządzania ryb złowionych prosto z wody , tak aby w krótkim czasie mieć smaczną i prostą potrawę do zjedzenia i połączenia wypoczynku ze skupieniem godnym wędkarzom.
Pracuje obecnie w najbardziej topowej restauracji Winiarnia Mielżyński , gotuje , tworzy oraz słucha oczekiwań Gościa na bieżąco / Kuchnia otwarta /
Pracował w restauracji Monaco tworząc wraz z właścicielem / byłym ministrem rządu / smaki , klimat i charakter tego miejsca.
Początki kariery to kuchnie ministerstw do których na lunche i obiady przychodzili politycy , redaktorzy oraz ludzie biznesu.
Dariusz Bolanowski:
Kucharz z zamiłowania i zdrowego rozsądku z czasem zaczął odkrywać pasję w tworzeniu nowych smaków i trendów.
Początki kariery to restauracje Bazyliszek , Belvedere , Bistrot , La Boheme miejsca do których przychodzili politycy , przedstawiciele Rządu Polski oraz innych krajów Europy i Świata , ludzie z kręgu biznesu , znani , szanowani i uznani aktorzy.
Późniejsze kierunki to hotelarstwo oraz rozwijanie w tych miejscach sekcji cateringu zewnętrznego , firmy : Hotel Radisson Blu , Hotel Polonia Palace.
Z czasem kierunek uległ zmianie na pracę u podstaw czyli "restrukturyzacja" miejsc w których czas się zatrzymał i nastąpił zastój rozwoju.
Firmy Hotel Victor przy torze kolarskim Pruszków , Lot Catering , Hotele sieci Gromada Warszawa.
Organizator eventów powyżej 1000 osób , łącznie z kierowaniem zapleczem kuchni oraz sali i sekcji zabezpieczających.
Motto naszego działania brzmi - " nie ma miejsca gdzie nie można było by ugotować zupy ..... "