Zgłoszenia należy przesyłać do dnia 18 października 2012 r. na adres:
Uczestnicy indywidualni:
Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza, Europe Direct Warmia i Mazury
ul. Lubelska 43A; Olsztyn 10-410
tel. 89 535 48 43
email: europe_direct@olsztyn.wmirol.org.pl
Przedsiębiorstwa i szkoły:
Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego
Departament Polityki Jakości
10-562 Olsztyn, ul. Emilii Plater 1
tel. 89 521 98 50
email: bjz@warmia.mazury.pl
z dopiskiem: "Smaki Warmii, Mazur i Powiśla na stołach Europy"
Uczestnikami konkursu mogą być mieszkańcy województwa warmińsko-mazurskiego, tj. osoby fizyczne, przedsiębiorcy, szkoły oraz organizacje zrzeszające osoby fizyczne, w tym koła gospodyń wiejskich.
Produkty regionalne będą oceniane w następujących kategoriach:
1) Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego
- Produkty i przetwory mięsne
- Produkty i przetwory z ryb
- Produkty i przetwory mleczarskie
- miody
2) Produkty regionalne pochodzenia roślinnego i produkty z grzybami
- Przetwory owocowe i warzywne (w tym grzyby i przetwory z grzybami oraz napoje bezalkoholowe)
- Produkty zbożowe i cukiernicze
3) Regionalne napoje alkoholowe
Zgłoszenia oraz regulamin konkursu można znaleźć na stronach organizatorów:
www.wmirol.org.pl www.europe-direkt.olsztyn.pl www.warmia.mazury.pl