Dzieci przyniosły potrzebne składniki do wykonania Spaghetti . Cebulą zajęły się dziewczyny, a chłopcy jak przystało na rosnących młodzieńców pocieszali “płaczące( i śmiejące się koleżanki). W tym samym czasie młodzi panowie zabrali się za obieranie marchewek i pietruszek, a nawet czosnek nie sprawiał im problemów. Szykując danie włoskie “młodzi kucharze i “kucharki świetnie współgrali ze sobą.
Największą frajdę sprawiło im podjadanie. Pani Beata Klaus- Gramacka bacznie obserwowała dzieci przygotowujących włoskie Spaghetti. Każdy z uczestników z wielką niecierpliwością czekał na gotową potrawę. Danie w końcowym efekcie było wyśmienite, a to dlatego, że każdy z nich zamieszał sporządzany sos boloński. Nie było osoby, która by nie pomogła przy gotowaniu.Dużą satysfakcję sprawiło dzieciom wrzucanie makaronu. Gdy już potrawa była gotowa wszyscy zasiedli do stołu i ze smakiem się zajadali. Poczuli się jak prawdziwi znawcy kuchni włoskiej.
Aktualności
Kultura
4kwi2008WŁOSKA KUCHNIA W GOK-u
Dzieci uczestniczące w kolejnych zajęciach kółka “Poznajemy Świat drugiego kwietnia 2008r. poznały danie , które kojarzy się z kuchnią Włoską.