Aktualności

Kultura

24paz2014

ZAPRASZAMY NA POKAZ KULINARNY "KUCHNIA MAZURSKA WCZORAJ I DZIŚ"

POKAZ KULINARNY "KUCHNIA MAZURSKA WCZORAJ I DZIŚ"

Biblioteka Centrum Informacji i Kultury Gminy Stare Juchy

Ul. Ełcka 8, 19-330 Stare Juchy

24.10.2014r. godz. 17:00

Wstęp Bezpłatny oraz degustacja potraw

 

Kilka słów o Kucharzach:

Tomasz Binio :
Kucharz z zamiłowania i pasji , orator pokazów , prowadził pokazy dla Zrzeszeń Kółek Myśliwych łącząc tradycje , schematy i włączając nowe trendy do menu Myśliwych.
Organizator pokazów kulinarnych również dla wędkarzy , którym przekazywał nowości przyrządzania ryb złowionych prosto z wody , tak aby w krótkim czasie mieć smaczną i prostą potrawę do zjedzenia i połączenia wypoczynku ze skupieniem godnym wędkarzom.
Pracuje obecnie w najbardziej topowej restauracji Winiarnia Mielżyński , gotuje , tworzy oraz słucha oczekiwań Gościa na bieżąco / Kuchnia otwarta /
Pracował w restauracji Monaco tworząc wraz z właścicielem / byłym ministrem rządu / smaki , klimat i charakter tego miejsca.
Początki kariery to kuchnie ministerstw do których na lunche i obiady przychodzili politycy , redaktorzy oraz ludzie biznesu.

Dariusz Bolanowski :
Kucharz z zamiłowania i zdrowego rozsądku z czasem zaczął odkrywać pasję w tworzeniu nowych smaków i trendów.
Początki kariery to restauracje Bazyliszek , Belvedere , Bistrot , La Boheme miejsca do których przychodzili politycy , przedstawiciele Rządu Polski oraz innych krajów Europy i Świata , ludzie z kręgu biznesu , znani , szanowani i uznani aktorzy.
Późniejsze kierunki to hotelarstwo oraz rozwijanie w tych miejscach sekcji cateringu zewnętrznego , firmy : Hotel Radisson Blu , Hotel Polonia Palace.
Z czasem kierunek uległ zmianie na pracę u podstaw czyli "restrukturyzacja" miejsc w których czas się zatrzymał i nastąpił zastój rozwoju.
Firmy Hotel Victor przy torze kolarskim Pruszków , Lot Catering , Hotele sieci Gromada Warszawa.
Organizator eventów powyżej 1000 osób , łącznie z kierowaniem zapleczem kuchni oraz sali i sekcji zabezpieczających.
Motto naszego działania brzmi - " nie ma miejsca gdzie nie można było by ugotować zupy ..... "

Autor: Adrian Milewski